Twitter stempler Trump-tweet om Pennsylvania som vildledende

Twitter har aftenen før præsidentvalget i USA markeret et tweet fra præsident Donald Trump som værende potentielt vildledende.

I opslaget skriver Trump, at en højesteretsafgørelse om optælling af brevstemmer i Pennsylvania vil føre til valgsvindel og vold i gaderne.

– Afgørelsen fra højesteret om stemmer i Pennsylvania er en MEGET farlig afgørelse. Den vil tillade uhæmmet og ukontrolleret snyd og vil underminere hele vores lovsystem.

– Den vil også fremkalde vold i gaderne. Noget er nødt til at blive gjort, skriver Donald Trump natten til tirsdag dansk tid.

Opslaget er af Twitter blevet skjult og markeret med en tekst om, at indholdet i tweetet eller dele af indholdet “bestrides og kan være vildledende med hensyn til, hvordan man deltager i et valg eller en anden borgerproces”.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters henviser Trumps tweet til en afgørelse fra højesteret i sidste uge. Her tillod højesteret, at Pennsylvania og North Carolina kan optælle stemmer i op til tre dage efter selve valgdagen 3. november.

/ritzau/