Sverige skærper coronaanbefalinger i flere regioner

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, siger, at Sverige skærper coronaretningslinjerne i flere regioner. Situationen er alvorlig, siger han på pressemøde i Stockholm.

– Der må ikke sidde mere end otte personer ved samme bord på en restaurant, siger Löfven og understreger, at “hver eneste borger nu må påtage sig et ansvar”.

– Vi ved, hvor farligt det er. Vi har næsten 6000 mennesker, som er døde, siger han.

– Flere og flere sengepladser på hospitalernes intensivafdelinger bruges nu til behandling af patienter med covid-19. Det pusterum, som vi fik i sommer, er forbi.

Samtidig fremhæver han, at hans regering har foreslået i Riksdagen, at der overføres ti milliarder svenske koner (omkring 7,2 milliarder danske kroner) til kommuner og regioner, for at de kan håndtere pandemien.

Der indføres skærpede anbefalinger i de tre svenske län Halland, Örebro og Jönköping. Et län er en administrativ region.

I Halland, Örebro og Jönköping skal indbyggerne undgå kontakt med alle andre end de personer, som de bor sammen med. De skal også undgå kollektiv trafik og steder med mange mennesker. Alle, der har mulighed for det, skal arbejde hjemme.

I Örebro siger infektionslæge Gunlög Rasmussen ved Region Örebro län, at stadigt flere er blevet smittet – de aldersgrupper, som er over 70 år.

– I dag havde vi yderligere 30, som krævede hospitalsbehandling, siger hun.

Löfven understreger tirsdag, at sundhedsmyndighederne må bruge flere ressourcer på at opspore og teste i indsatsen mod coronavirus.

Sverige har siden fredag registreret 10.177 nye smittetilfælde. Der er registreret 31 coronarelaterede dødsfald siden fredag. Det oplyser sundhedsmyndighederne tirsdag.

/ritzau/TT