FBI undersøger fupopkald der vil holde folk fra stemmeboks

FBI, det amerikanske forbundspoliti, undersøger meldinger om en række fupopkald. Opkaldene skal være rettet mod borgere, der angiveligt bliver opfordret til at afstå fra at stemme ved præsidentvalget.

Telefonopkaldene kaldes på amerikansk robocalls. Det er en højtstående embedsmand i det amerikanske indenrigsministerium, der kommer med meldingen.

Der er meldinger om fupkald i flere afgørende stater som Florida og Iowa. I de to stater er der henholdsvis 29 og 6 valgmænd på spil.

Fupopkaldene i de forskellige stater ligner hinanden. I Michigan har myndigheder dog fået meldinger om falske opkald med en lidt anderledes besked om først at stemme onsdag. Til den tid er valgstederne lukket.

Det vides dog ikke, om opkaldene i Michigan er relateret til de opkald, der har opfordret folk til at blive hjemme fra stemmeboksen. De opkald skal være forekommet i blandt andet Florida.

Amerikanske myndigheder har ved det igangværende præsidentvalg stort fokus på at undgå, at valghandlingen bliver udsat for svindel eller hacking.

Der skulle dog ifølge embedsmanden fra indenrigsministeriet ikke være yderligere tegn på problemer af den karakter.

Det amerikanske valg er tirsdag i fuld gang. Over 100 millioner amerikanere har brevstemt eller stemt på forhånd tidligt tirsdag. Det oplyser US Elections Project, der er tilknyttet University of Florida.

Det peger i retning af en rekordhøj vælgerdeltagelse.

/ritzau/Reuters