Biden afslutter vælgermøder: Vi tager demokratiet tilbage

Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, har mandag lokal tid afsluttet sit sidste store vælgermøde inden præsidentvalget i svingstaten Pennsylvania.

I Pennsylvania opfordrede Biden vælgerne til at tage demokratiet tilbage. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

– Det er på tide, at vi tager vores demokrati tilbage. Vi kan gøre det, sagde den 77-årige tidligere vicepræsident ved et drive in-vælgermøde i byen Pittsburgh.

– Jeg har en fornemmelse af, at vi samler os og vinder en stor sejr i morgen (tirsdag, red.), sagde Biden videre til lyden af bilhorn, eftersom at de fleste deltog fra deres biler.

Biden var også ude efter de sorte vælgeres stemmer på sin sidste dag inden valget.

Her hævdede han blandt andet, at præsident Donald Trump mener, at “kun velhavende folk må stemme”. Det skriver nyhedsbureauet AP.

– Vi er færdige med kaos, vi er færdige med tweets, vrede, had, uansvarlighed og fiasko, sagde Biden ifølge AP.

Bidens kampagne har haft fokus på at øge valgdeltagelsen blandt sorte, da det kan blive udslagsgivende i flere forskellige svingstater.

Både Trump og Bidens kampagner mener, at de er på vej til at sejre ved tirsdagens præsidentvalg, selv om Bidens muligheder for at vinde de krævede 270 valgmænd er mere end gode.

Biden har annonceret, at han også vil afholde kampagner på valgdagen, hvilket er usædvanligt, skriver AP.

Biden tager tirsdag til Philadelphia og hjembyen Scranton i Pennsylvania. Hans vicepræsidentkandidat, Kamala Harris, vil besøge Detroit i svingstaten Michigan.

Både Harris og Bidens ægtefæller forventes at gøre dem selskab i løbet af dagen.

Som det ser ud indtil videre, har Trump ikke planlagt nogen rejser tirsdag.

/ritzau/