Ti studenter dræbt ved angreb på Kabuls universitet

Mindst ti studenter meldes dræbt ved et angreb på Kabuls universitet mandag. Det siger højtstående regeringskilder i Afghanistan.

Bevæbnede mænd stormede universitetet under en iransk bogmesse. Øjenvidner og afghanske embedsmænd oplyser, at der blev affyret skud, og at studenter løb væk fra bygningerne.

Hele universitetsområdet er nu under evakuering.

– Fjender af Afghanistan, fjender af uddannelse er trængt ind på Kabuls universitet, siger Tariq Arian, en talsmand for Indenrigsministeriet.

Taliban siger, at bevægelsen ikke står bag angrebet.

Islamistgruppen Islamisk Stat (IS) har tidligere angrebet en række uddannelsesinstitutioner i Afghanistan.

I sidste uge tog IS skylden for et selvmordsangreb mod en uddannelsesinstitution i Kabul, hvor mindst 24 mennesker blev dræbt, de fleste af dem studerende.

USA’s præsident, Donald Trump, har gjort det til et af de centrale emner i sin valgkamp at nedbringe antallet af amerikanske soldater i Afghanistan. Han har således lovet et opgør med de “uendelige” amerikanske krige.

I midten af september sagde Trump, at hans mål var at reducere antallet af amerikanske soldater i Afghanistan til 4000. I februar underskrev USA og Taliban en fredsaftale for at afslutte den længste krig i USA’s historie.

Ifølge aftalen skal alle udenlandske soldater forlade Afghanistan inden for 14 måneder, mod at Taliban til gengæld stiller sikkerhedsgarantier.

Taliban fører forhandlinger i Doha i Qatar med den afghanske regering. Men de møder er gået i stå, efter at Taliban har krævet, at det skal være bevægelsens islamistiske retspraksis, der skal være gældende i landet.

/ritzau/Reuters