Macron til muslimer: Tegninger kan ikke retfærdiggøre vold

I et forsøg på at rette op på hvad han kalder misforståelser omkring Frankrigs intentioner i den muslimske verden, siger Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, i et interview med den arabiske tv-kanal Al Jazeera, at han forstår, at karikaturtegninger af profeten Muhammed kan provokere.

Macron siger, at han respekterer muslimer, som er blevet chokeret over tegningerne, men at det ikke er nogen undskyldning for vold.

Præsidenten lægger samtidig vægt på, at Frankrig ikke vil give efter for vold og altid vil forsvare retten til ytringsfrihed, herunder offentliggørelsen af karikaturtegninger.

I samme ombæring understreger han, at det ikke betyder, at han eller hans embedsmænd støtter tegningerne, som muslimer anser som værende blasfemiske, eller at Frankrig på nogen måde er antimuslimsk.

– Jeg forstår og respekterer, at folk kan blive chokeret over disse tegninger, men jeg vil aldrig acceptere, at man kan retfærdiggøre fysisk vold på grund af de her tegninger, og jeg vil altid forsvare friheden i mit land til at skrive, tænke og tegne, siger Emmanuel Macron i interviewet, der blev sendt lørdag.

– Mit job er at gyde olie på vandene, som er det, jeg gør, men det er samtidig også at beskytte disse rettigheder, siger han.

/ritzau/Reuters