Tre er dræbt ved knivangreb i Nice – kvinde fik hals skåret over

Politiet bekræfter torsdag formiddag, at tre er dræbt og flere er såret under et knivangreb nær kirken Notre-Dame i den sydfranske by Nice.

Politiet oplyser samtidig, at en af de dræbte ved knivangrebet var en kvinde. Hun fik skåret hovedet af.

Borgmesteren, Christian Estrosi, skriver på Twitter, at han anser det for at være terror. Et islamistisk terrorangreb.

Gerningsmanden blev skudt og såret af politiet efter sin forbrydelse, oplyser Estrosi ifølge dpa.

– Han efterlod ikke nogen tvivl om, hvad meningen med hans aktion var.

– Han blev ved med at råbe “Allahu Akbar” (Gud er større) foran os, mens han var under behandling, fortæller han.

I det franske parlament bliver der holdt et minuts stilhed, og regeringen har indkaldt til et krisemøde. Det oplyser tv-stationen BMFTV.

Hvis angrebet kan bekræftes som et terrorangreb, vil det i så fald være tredje gang dette efterår, hvor Frankrig gennemlever, hvad myndighederne betegner som terrorhændelser.

I september blev to journalister angrebet og hårdt såret i Paris foran en bygning, hvor satiremagasinet Charlie Hebdo tidligere holdt til.

For knap to uger siden fik en lærer skåret halsen over i udkanten af Paris. Den skyldige var en tjetjensk islamist. Han blev skudt og dræbt af politiet.

Læreren havde undervist i ytringsfrihed. Han havde undervejs tilbudt at vise karikaturtegninger af profeten Muhammed til de elever, der ønskede det.

Det var Charlie Hebdo, som tidligere havde offentliggjort tegningerne. Magasinet var selv i 2015 udsat for et islamistisk angreb. Her mistede 12 medarbejdere livet.

Siden drabet på læreren Samuel Paty er Frankrig blevet mål for en boykot fra lande i den arabiske verden og navnlig Tyrkiet.

Det sker som en reaktion på, at præsident Emmanuel Macron har svoret at inddæmme radikale islamister og at forbyde lande som Saudi-Arabien og Tyrkiet at sende imamer til Frankrig for at virke ved franske moskéer.

/ritzau/