Højesteret afviser Trump-anmodning om brevstemmer i svingstat

USA’s højesteret har afvist en anmodning om at forbyde delstaten North Carolina i at forlænge tidsfristen for at modtage brevstemmer ved næste uges præsidentvalg.

North Carolinas valgmyndighed har besluttet, at brevstemmer, der er stemplet senest 3. november, vil blive talt med, selv om de først bliver modtaget op til ni dage efter valgdagen.

Valgmyndigheden begrunder den forlængede tidsfrist med mulige forsinkelser i leveringen af breve fra det amerikanske postvæsens side.

De konservative dommere Clarence Thomas, Samuel Alito og Neil Gorsuch gik ind for at blokere for en udvidet tidsfrist, mens de fem øvrige dommere var af den modsatte opfattelse.

I alt er der ni dommere i højesteretten, men den senest udnævnte, Amy Coney Barrett, deltog ikke.

Barrett, der blev nomineret til den betydningsfulde post af præsident Trump og indsat tirsdag, havde ikke haft tid til at sætte sig i sagen. Det oplyser en talsperson for domstolen.

North Carolina er blandt de såkaldte svingstater, som begge kandidater ved valget kan gøre sig forhåbning om at vinde. En måling fra Ipsos/Reuters ondag viser, at Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, fører med 49 procent mod 48 procent til Trump.

/ritzau/Reuters