Medie: Merkel vil lukke alle tyske barer og restauranter

Forbundskansler Angela Merkel ønsker at lukke alle barer og restauranter i Tyskland i forsøget på at bremse smitten med coronavirus.

Det erfarer den tyske avis Bild.

Merkel skal mødes med ledere fra landets 16 delstater onsdag for at drøfte situationen. Hun ønsker, at regeringen og delstatslederne skal blive enige om en nedlukning, der træder i kraft den 4. november.

Bild har set et udkast til beslutningen. Ifølge udkastet vil Merkel også lukke fitnesscentre, kasinoer og biografer, samt teatre, operahuse og koncerthaller.

Butikker kan forblive åbne, hvis de rette sikkerhedsforanstaltninger bliver overholdt såsom et begrænset antal kunder og adgang til håndsprit.

Skoler og daginstitutioner er undtaget en kommende nedlukning, skriver avisen.

I udkastet står der også, at den tyske regering vil yde økonomisk støtte til de virksomheder, der bliver ramt af nye nedlukninger. Dette ventes også at blive præsenteret onsdag, skriver Bild.

Merkel vil med nye stramninger også begrænse borgeres sociale liv. Det skal ske ved, at folk kun må mødes med medlemmer fra egen og én anden husstand offentligt.

Regeringen melder, at folk vil blive straffet, hvis dette overtrædes. Det nævnes ikke hvordan.

Tyskland er blevet rost for landets coronastrategi, og det er lykkedes tyskerne at holde antallet af smittede langt under andre store nationers niveau.

Alligevel står Tyskland lige nu over for et hurtigt stigende antal smittetilfælde.

De seneste tal fra tirsdag viser, at der i alt er 11.409 coronarelaterede dødsfald og knap 450.000 smittede i landet siden pandemiens begyndelse.

Merkel advarede tirsdag om, at Tysklands sundhedsvæsen kan kollapse, hvis stigningen af smittede fortsætter.

Den tyske økonomiminister, Peter Altmaier, sagde, at Tyskland sandsynligvis vil nå 20.000 nye smittede om dagen i slutningen af denne uge.

/ritzau/Reuters