Armenien og Aserbajdsjan aftaler ny våbenhvile med USA-hjælp

Armenien og Aserbajdsjan er enige om en humanitær våbenhvile, der er mæglet af USA i det omstridte område Nagorno-Karabakh.

Det skriver BBC.

Aftalen blev nået efter intense forhandlinger, melder det amerikanske udenrigsministerium og tilføjer, at våbenhvilen træder i kraft tidligt mandag.

Der er to gange tidligere blevet indgået våbenhvile mellem Armenien og Aserbajdsjan, men begge gange er den blevet brudt efter kort tid.

Kampe om det omstridte område, der ligger i Aserbajdsjan, men som overvejende har armenske indbyggere, brød ud den 27. september.

Konflikten er de seneste dage intensiveret. På en måned har 974 soldater mistet livet i Nagono-Karabakh, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Søndag lyder det i en fælles erklæring fra den amerikanske, armenske og aserbajdsjanske regering, at den humanitære våbenhvile vil begynde mandag klokken otte lokal tid. Det svarer til klokken fem dansk tid.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har søndag lokal tid skrevet på Twitter for at lykønske parterne med aftalen.

– Mange liv vil blive reddet. Jeg er stolt af mit hold, Pompeo, Biegun og det nationale sikkerhedsråd, for at lykkes med aftalen, skriver Trump.

/ritzau/