Både Trump og Biden overholder regler om at tie under debat

Præsidentvalgkampens anden og sidste tv-debat mellem Donald Trump og Joe Biden er natten til fredag dansk tid skudt i gang på Belmont University i Nashville i delstaten Tennessee.

Debatten varer 90 minutter, og de seks emner, der skal debatteres er: Bekæmpelse af covid-19, amerikanske familier, race i USA, klimaforandringer, national sikkerhed og lederskab.

Moderator er NBC News’ Kristen Welker, der har været korrespondent i Det Hvide Hus siden 2011.

Da Trump og Biden krydsede klinger i deres første tv-duel i slutningen af september, afbrød de hele tiden hinanden og smed om sig med beskyldninger og fornærmelser.

For at undgå en gentagelse har Kommissionen for Præsidentdebatter i USA (CPD) indført nye regler, så en kandidat får slukket sin mikrofon, når den anden giver sit indledningsvise svar på to minutter til hvert af de seks debatemner.

Første emne på dagsordenen er coronapandemien.

– Vi har en vaccine. Den kommer. Den er klar. Det vil blive offentliggjort om nogle uger. Den er klar til at blive leveret, siger Trump i sine første to minutter, hvor Joe Bidens mikrofon er slukket.

– Jeg er blevet lykønsket af mange ledere i verden for min håndtering.

– Vi er ved at runde et hjørne. Det (coronavirusset, red.) kommer til at forsvinde, siger Donald Trump.

Under Joe Bidens to minutter lange svar på håndteringen af coronapandemien er Donald Trump helt tavs. Han ryster på hovedet og tager noter, men siger ikke et ord, mens Biden taler.

/ritzau/