Trump undgår at svare på spørgsmål om omstridt bevægelse

Præsident Donald Trump og NBC-værten Savannah Guthrie kom på kollisionskurs, da Guthrie stillede spørgsmål om hvidt overherredømme under et arrangement i Miami i delstaten Florida natten til fredag dansk tid.

– Jeg fordømte hvidt overherredømme i årevis, sagde Trump på scenen uden for Pérez Art Museum.

Her var NBC vært for et arrangement, hvor også publikum kunne stille spørgsmål til præsidenten.

Præsidenten har mødt skarp kritik, efter at han under den første debat med Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, kom med udtalelser om højrefløjsgruppen Proud Boys, der kunne virke opildnende.

Nogle dage senere sagde Trump i et interview med Fox News, at han fordømmer Proud Boys og alle tilhængere af hvidt overherredømme.

Da Savannah Guthrie under arrangementet i Miami spørger, om præsidenten vil tage afstand til konspirationsbevægelsen QAnon, undgår han at svare.

I stedet svarer Trump, at han ikke ved noget om QAnon, ud over at bevægelsen er imod pædofili, hvilket præsidenten siger, at han også er.

Da Guthrie bliver ved med at spørge til QAnon, der af USA’s forbundspoliti, FBI, er vurderet til at være en potentiel indenlandsk terrortrussel, spørger Trump, hvorfor hun ikke i stedet spørger om Antifa.

QAnons tilhængere mener blandt andet, at Trump modarbejdes af en global elite, der driver en pædofiliring.

Antifa er en løst organiseret antifascistisk bevægelse, som ofte er stødt sammen med Trump-tilhængere.

På det sociale medie Twitter får Savannah Guthrie ros af mange brugere for at holde fast og blive ved med at spørge Trump om QAnon.

– Indtil nu har Savannah Guthrie demonstreret på bedste vis, hvordan man forbereder og gennemfører et interview uden at blive kørt ud på et sidespor af Trumps narrestreger, skriver Twitter-brugeren Jon Ralston, der er redaktør på avisen The Nevada Independent.

/ritzau/