Trump undgår at svare på spørgsmål om omstridt bevægelse

Præsident Donald Trump og NBC-værten Savannah Guthrie kom på kollisionskurs, da Guthrie stillede spørgsmål om hvidt overherredømme under et arrangement i Miami i delstaten Florida natten til fredag dansk tid.

– Jeg fordømte hvidt overherredømme i årevis, siger Trump på scenen uden for Pérez Art Museum.

Her er NBC vært for et arrangement, hvor også publikum kan stille spørgsmål til præsidenten.

På trods af at Savannah Guthrie giver Trump flere muligheder for direkte at fordømme hvidt overherredømme, undgår han det.

Præsidenten har mødt skarp kritik, efter at han under den første debat med Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, kom med udtalelser om højrefløjsgruppen Proud Boys, der kunne virke opildnende.

Nogle dage senere sagde Trump i et interview med Fox News, at han fordømmer Proud Boys og alle tilhængere af hvidt overherredømme.

Da Savannah Guthrie under arrangementet i Miami spørger, om præsidenten vil tage afstand til konspirationsbevægelsen QAnon, undgår han at svare.

I stedet svarer Trump, at han ikke ved noget om QAnon, ud over at den er imod pædofili, hvilket præsidenten siger, at han også er.

Da Guthrie bliver ved med at spørge til QAnon, der af USA’s forbundspoliti, FBI, er vurderet til at være en potentiel indenlandsk terrortrussel, spørger Trump, hvorfor hun ikke i stedet spørger om Antifa.

QAnons tilhængere mener blandt andet, at Trump modarbejdes af en global elite, der driver en pædofiliring.

Antifa er en løst organiseret antifascistisk bevægelse, som ofte er stødt sammen med Trump-tilhængere.

Begivenheden i Miami finder sted, samme aften som Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, deltager i et lignende arrangement i Philadelphia i delstaten Pennsylvania.

/ritzau/