Kina vil teste ni millioner på fem dage efter virusudbrud

Kina planlægger at teste mere end ni millioner mennesker i havnebyen Qingdao i løbet af bare fem dage, efter at byen har oplevet et mindre virusudbrud.

Det oplyser kinesiske sundhedsmyndigheder mandag.

Myndighederne i Qingdao med 9,4 millioner indbyggere registrerede søndag seks nye tilfælde af coronavirus.

Alle smittetilfældene stammer fra et hospital i byen, siger lokale sundhedsmyndigheder mandag i en meddelelse.

Fem distrikter i byen vil blive testet “i løbet af tre dage”, mens hele byen vil blive testet “i løbet af fem dage”, står der i meddelelsen.

Kinas muligheder for at teste for coronavirus er særdeles omfattende og hurtige.

Landets sundhedskommission siger, at mere end 140.000 medarbejdere på Qingdaos hospitaler, patienter og andet personale allerede er blevet testet, siden de første smittetilfælde blev bekræftet søndag.

Der er tale om den første massetestning af kinesiske borgere i månedsvis.

Senest de½t skete var i juni i Kinas hovedstad, Beijing. Her blev der udført massetest i store dele af byen, efter at myndighederne opdagede smittetilfælde, der stammede fra et madmarked.

Kina har officielt haft godt styr på pandemien, siden det første tilfælde af coronavirus blev registreret i landet i slutningen af sidste år.

Ifølge Johns Hopkins University har Kina registreret 90.812 smittetilfælde og 4739 dødsfald.

Men de kinesiske tal betvivles stærkt uden for landets grænser, og landet er blandt andet blevet beskyldt for at skjule det sande omfang af virusudbruddet.

Alligevel har millionvis af kinesere den seneste uge rejst landet tyndt i forbindelse med nationale helligdage.

Det er sket samtidig med, at myndighederne benyttet sig af hurtige tests og nedlukninger for at forhindre anden bølger af virusset.

/ritzau/AFP