Tysklands regering frygter for problemer med smittesporing

Flere tyske delstater og byer indfører nye restriktioner og tiltag mod spredningen af coronavirus. Det sker, efter at der er blevet registreret 2828 nye smittetilfælde på et døgn.

Der er tale om den største stigning i antallet af smittetilfælde siden april, da pandemien i Tyskland var på sit hidtil højeste niveau.

Den tyske forbundsregering advarede onsdag om, at landet kan komme til at miste kontrollen over smittesporingen. Der er også særlig bekymring over situationen i Berlin.

– Vi ser en stærk forøgelse i antallet af smittede – specielt i flere store tyske byer, deriblandt i hovedstaden, siger regeringens talsmand, Steffen Seibert.

Blandt de nye tiltag er der et forbud mod at tage på hotel i delstater, hvor man ikke selv bor, hvis man kommer fra områder med megen smitte.

I Berlin har myndighederne sat ind over for byens berømte natteliv, efter at hovedstaden har fået kritik for at være for langsom til at håndtere nye smittetilfælde.

Det betyder, at barer og restauranter fremover skal holde lukket mellem klokken 23 og 06. De nye regler træder i kraft på lørdag.

– Det er nattelivet i Berlin, der har givet os problemer i løbet af de sidste dage og uger, siger sundhedsminister Dilek Kalayci onsdag.

Myndighederne i hovedstaden planlægger også at genindføre restriktioner på forsamlinger i byen, efter at de blev ophævet i slutningen af juni.

Steffen Seibert siger, at de mange nye smittetilfælde i Tyskland ikke kan relateres til enkelte smitteudbruds-begivenheder, og at de lokale myndigheder kan blive overbebyrdet, når de skal forsøge at spore smittekilderne.

Robert Koch Instituttet (RKI), som er det nationale kontrolorgan for nationale sygdomme, meddelte onsdag, at der med de 2828 nye tilfælde nu er registreret 306.086 smittede i forbundsrepublikken.

/ritzau/dpa