Ny hjælpepakke til USAs flyselskaber skal drøftes torsdag

USA’s finansminister, Steven Mnuchin, og formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, skal torsdag drøfte muligheden for at nå til enighed om en separat hjælpepakke til de amerikanske luftfartsselskaber.

Det oplyser en talsmand for demokraten Nancy Pelosi. Hun havde onsdag en 20 minutter lang telefonsamtale med Mnuchin om yderligere hjælp til flyselskaber.

I marts vedtog Kongressen en hjælpepakke på 25 milliarder dollar til luftfartsindustrien, der er blandt coronakrisens hårdest ramte sektorer.

Men 30. september udløb den økonomiske hjælp. Selskaberne er derefter begyndt at afskedige tusindvis af ansatte, fordi de ikke længere modtager statsstøtte til lønudgifter.

American Airlines og United Airlines har tidligere meddelt, at de samlet påtænker at afskedige omkring 32.000 medarbejdere.

Flyselskaberne har bedt politikerne om at forlænge den tidligere ordning, og det er der bred opbakning til hos begge partier.

Men i sidste uge lykkedes det alligevel ikke at få vedtaget et udspil om en ny hjælpepakke, som formanden for transportudvalget i Repræsentanternes Hus, Peter DeFazio, stod bag.

Nancy Pelosi bad i onsdagens samtale finansminister Mnuchin om at overveje lovforslaget fra udvalgsformanden.

Meldingen om drøftelserne torsdag mellem de to kommer, efter at præsident Donald Trump tirsdag i et tweet meddelte, at forhandlinger om en bred hjælpepakke rettet mod både det amerikanske erhvervsliv og private borgere er aflyst til efter valget den 3. november.

Trump begrundede sin beslutning med, at Demokraternes forslag – både med hensyn til beløb og hvem der skal tilgodes – var uacceptabelt.

/ritzau/Reuters