FBI: Milits havde plan om at kidnappe guvernør

Seks mænd, som sættes i forbindelse med militsgruppen Wolverine Watchmen, er anholdt og mistænkt for at have planer om at få startet en borgerkrig i USA og kidnappe en guvernør.

Det siger anklagemyndigheden i Michigan.

Gruppen skal have haft planer om kidnapning af Michigans guvernør, Gretchen Whitmer.

Det fremgår af et FBI-dokument, som har ført til anholdelserne. Dokumentet er en edsvoren erklæring fra FBI-agenten Richard Trask.

Det fremgår af denne erklæring, at de seks mænd havde planer om at udføre deres plan inden præsidentvalget den 3. november. Mændene talte om “drab på tyranner” og om at oprette en større væbnet styrke.

– Mændene havde diskuteret planer om at tage Whitmer, som er demokrat, som gidsel. Denne diskussion har været ført hen over hele sommeren og måske længere, hedder det i rapporten, som en føderal domstol har modtaget og offentliggjort torsdag.

Flere af mændene har været optaget af at skabe et samfund for dem selv, og en skal have talt om, at de skulle bruge 200 mand til at storme en regeringsbygning i Lansing i Michigan.

De seks mænd har ifølge FBI samlet våben, eksperimenteret med brug af sprængstoffer og gennemført skydeøvelser og kampmanøvrer.

Whitmer har tidligere i år været skarpt kritiseret af præsident Donald Trump, fordi hun har stået i spidsen for en hård nedlukning under coronaviruspandemien.

FBI siger, at det gennem sociale medier fik kendskab til gruppen i begyndelsen af 2020.

Ifølge amerikanske medier skulle mændene have haft planer om at gennemføre en “retssag” mod guvernøren, som de ville anklage for forræderi.

/ritzau/Reuters