840.000 søgte i sidste uge om understøttelse i USA

840.000 amerikanere søgte i sidste uge om arbejdsløshedsunderstøttelse, rapporterer Bloomberg News. Det er på niveau med de seneste uger.

Der er stadig tale om et meget højt antal, og det afspejler, at den amerikanske økonomi stadig er i uroligt farvand som følge af coronakrisen.

22 millioner arbejdspladser er gået tabt under pandemien.

– Der er altså stadig voldsomt mange amerikanere, der stiller sig i ledighedskøen. 840.000 er rigtig mange ledighedstilmeldinger, og til sammenligning var der aldrig over 700.000 ledighedstilmeldinger per uge, da finanskrisen var på sit højeste, siger økonom Anders Christian Overvad fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar.

– Den amerikanske økonomi står i en svær tid, og derfor er det også brandærgerligt, at (præsident) Trump har udskudt forhandlingerne om en ny hjælpepakke, på 2200 milliarder dollar til efter valget. Vi havde gerne set en hurtigere afklaring, da den amerikanske økonomi har behov for yderligere stimuli, siger han.

Cheføkonom i Arbejdernes Erhvervsråd Erik Bjørsted kalder det skidt for Danmark.

– Usikkerheden og frygten for arbejdsløshed får de amerikanske husholdninger til at spænde livremmen ind. Det rammer i høj grad også danske virksomheder, som i stor stil sælger fødevarer, medicin, høreapparater og forskellige maskindele til USA.

/ritzau/