Biden sætter spørgsmålstegn ved næste tv-duel med Trump

15. oktober skal USA’s præsident, Donald Trump, og hans udfordrer ved præsidentvalget, demokraten Joe Biden, mødes i den anden af tre tv-debatter, men hvis Trump stadig er smittet med coronavirus, bør debatten aflyses.

Det mener Joe Biden.

– Hvis han stadig har covid, bør vi ikke have en debat, siger Biden til de journalister, der følger ham på kampagneturen frem til valget 3. november.

– Jeg ved ikke, hvad status er for ham lige nu. Jeg ser frem til at få mulighed for at debattere med ham, men jeg håber bare, at alle retningslinjer bliver fulgt, tilføjer han.

Den 74-årige Trump blev i sidste uge testet positiv for coronavirus og var i tre dage indlagt på et militærhospital nær Washington D.C.

Mandag aften blev han udskrevet og vendte tilbage til Det Hvide Hus.

Her fjernede Trump som en af sine første handlinger efter hjemkomsten det mundbind, han havde været iført og nedtonede virussets potentielle fare.

Den første tv-debat mellem de to rivaler fandt sted tirsdag for en uge siden. Ud over debatten 15. oktober er der planlagt endnu en til den 22. oktober.

Donald Trump tweetede tirsdag, at han ser frem til debatten næste torsdag.

– Det bliver fantastisk, skriver han.

Talsmanden for Trumps valgkampagne, Tim Murtaugh, forsikrer, at præsidenten nok skal være klar.

– Præsident Trump vil være der. Der er ingen vej ud af den her for Biden, og hans beskyttere i medierne kan ikke dække over ham, siger talspersonen i en kommentar til Bidens udtalelse om en mulig aflysning.

Normalt er der en karantæneperiode på 14 dage for personer, som er testet positive for virusset. Trump oplyste om sit positive testresultat fredag.

Hans hustru, Melania Trump, og flere andre fremtrædende personer i Det Hvide Hus har også pådraget sig virusset. Senest oplyste seniorrådgiver Stephen Miller, at han tirsdag var blevet testet positiv.

Spredningen af covid-19 blandt Trumps nærmeste bekymrer Joe Biden.

– For mange mennesker er blevet inficeret. Det er et særdeles alvorligt problem, siger Biden om sin deltagelse i debatten næste uge.

Den 77-årige tidligere vicepræsident blev tirsdag igen testet negativ for coronavirusset.

/ritzau/Reuters