Donald Trump har forladt hospitalet og er på vej hjem

Præsident Donald Trump har mandag aften lokal tid forladt Walter Reed-militærhospital i Maryland, hvor han har været indlagt med covid-19 siden fredag aften.

Han vil nu flyve med sin helikopter, “Marine One”, til Det Hvide Hus, hvor han vil blive genforenet med førstedame Melania Trump, som også er smittet med coronavirus.

Da Trump forlod hospitalet, spurgte en journalist, hvor mange af præsidentens ansatte der var syge.

Trump svarede ikke på spørgsmålet. I stedet lød der et “tak” fra præsidenten.

– Tror du, at du kan være en superspreder?, spurgte den samme journalist.

Heller ikke det spørgsmål svarede Trump på. I stedet gav han en “thumbs up”, før han satte sig ind i sin bil og kørte mod helikopterpladsen ved siden af hospitalet.

Trump har fået massiv kritik for en køretur søndag, hvor han fra bagsædet af en bil vinkede til de tilhængere, der havde samlet sig foran militærhospitalet for at vise deres støtte til præsidenten.

Det fik flere sundhedseksperter til at kritisere præsidenten for at have udsat sin chauffør og sine livvagter for unødig smitterisiko ved at køre rundt i den hermetisk lukkede bil.

Kort før at Trump forlod hospitalet, skrev han på Twitter, at han vil være tilbage i valgkampen snart.

– Vil være tilbage på kampagnesporet snart, skrev præsidenten.

Tidligere mandag, da det blev annonceret, at Trump ville blive udskrevet klokken 18.30 lokal tid, skrev Trump på Twitter, at han har det “virkelig godt”.

– Vær ikke bange for covid. Lad det ikke dominere dit liv, lød det.

Han fremhævede samtidig, at medikamenter mod covid-19 er blevet udviklet, mens han har været præsident.

– Vi har udviklet, under Trump-administrationen, noget virkelig god medicin og viden. Jeg har det bedre nu end for 20 år siden, skrev han videre.

Præsidentens læger oplyste desuden på et pressemøde, at Trump lever op til alle krav for at blive udskrevet.

Den 74-årige Trump blev indlagt på Walter Reed-militærhospital fredag. Hen over weekenden var der meldinger om, at han havde høj feber. Men mandag eftermiddag dansk tid var meldingen fra hans stabschef, Mark Meadows, at præsidenten er i bedring.

/ritzau/