Donald Trump er hjemme i Det Hvide Hus efter indlæggelse

Præsident Donald Trump er mandag aften hjemme i Det Hvide Hus efter tre dages indlæggelse på Walter Reed-militærhospital i Maryland, hvor han har været indlagt med covid-19.

Kort tid efter takeoff fra hospitalet, der ligger lige uden for forbundshovedstaden Washington D.C., landede præsidentens helikopter, “Marine One”, på græsplænen ved Det Hvide Hus.

Trump var iført mundbind, da han vinkede til de fremmødte journalister og gav “thumbs up”, inden han gik op ad trapperne til sin bolig.

Her tog han mundbindet af og stillede op til fotografering foran fotograferne og gav dobbelt “thumbs up” og gjorde honnør.

I Det Hvide Hus vil præsidenten blive genforenet med førstedame Melania Trump, som også er smittet med coronavirus.

Da Trump forlod Walter Reed-hospitalet mandag aften lokal tid, spurgte en journalist, hvor mange af præsidentens ansatte der var syge.

Trump svarede ikke på spørgsmålet. I stedet lød der et ” mange tak” fra præsidenten.

– Tror du, at du kan være en superspreder?, spurgte den samme journalist.

Heller ikke det spørgsmål svarede Trump på. I stedet gav han en “thumbs up”, før han satte sig ind i sin bil og kørte mod helikopterpladsen ved siden af hospitalet.

Trump har fået massiv kritik for en køretur søndag, hvor han fra bagsædet af en bil vinkede til de tilhængere, der havde samlet sig foran militærhospitalet for at vise deres støtte til præsidenten.

Det fik flere sundhedseksperter til at kritisere præsidenten for at have udsat sin chauffør og sine livvagter for unødig smitterisiko ved at køre rundt i den hermetisk lukkede bil.

Kort før at Trump forlod hospitalet, skrev han på Twitter, at han vil være tilbage i valgkampen snart.

– Vil være tilbage på kampagnesporet snart, skrev præsidenten.

Tidligere mandag, da det blev annonceret, at Trump ville blive udskrevet klokken 18.30 lokal tid, skrev Trump på Twitter, at han har det “virkelig godt”.

– Vær ikke bange for covid. Lad det ikke dominere dit liv, lød det.

Præsidentens læger oplyste desuden på et pressemøde, at Trump lever op til alle krav for at blive udskrevet.

Den 74-årige Trump blev indlagt på Walter Reed-militærhospital fredag. Hen over weekenden var der meldinger om, at han havde høj feber. Men mandag eftermiddag dansk tid var meldingen fra hans stabschef, Mark Meadows, at præsidenten er i bedring.

/ritzau/