Trump vinker til sine tilhængere fra bil uden for hospitalet

USA’s præsident, Donald Trump, siger i en udtalelse fra det hospital, hvor han er indlagt med covid-19, at det har været et lærerigt forløb.

– Det har været en interessant rejse, jeg har lært meget om covid, siger Trump i en video, han har lagt på Twitter.

Her roser præsidenten lægerne på Walter Reed Medical Center, hvor han er indlagt med covid-19. Og han takker de “patrioter”, som er forsamlet ved hospitalet for at støtte ham.

– Jeg skal til at lave et lille overraskelsesbesøg, siger Trump, der virker mere frisk end i tidligere videoer.

En anden video, som CNN-journalist Kaitlan Collins har lagt på Twitter, viser Trump vinke til sine tilhængere fra en bil uden for hospitalet.

Præsidenten sidder på bagsædet af en sort bil – med maske for sin mund og næse – og vinker gennem vinduet til de forsamlede.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er Trump vendt tilbage til hospitalet efter den korte køretur. Det var ikke umiddelbart klart, om bilen blot kørte rundt på hospitalets område, eller hvor den havde kurs mod.

Tidligere søndag sagde de læger, der behandler præsidenten på Walter Reed-hospitalet, at han muligvis allerede kan udskrives mandag.

Trump havde høj feber fredag morgen og et iltindhold i blodet, der lå lige under 90 procent. Det fik præsidentens læger til at tage beslutningen om at sende ham på hospitalet.

Siden fredag morgen har Trump ikke haft feber, og hans vitale funktioner er stabile, oplyste en anden af lægerne på et pressemøde søndag.

På pressebriefingen blev det desuden oplyst, at Trump har fået sin anden dosis af lægemidlet Remdesivir. Han fik første dosis lørdag.

Desuden bliver han behandlet med steroider, som han fik for første gang søndag, og antistoffer fra biotekvirksomheden Regeneron.

/ritzau/