Stigende coronatal får Frankrig til at lukke barer i Paris

Frankrig skærper coronatiltagene i Paris og regionen omkring hovedstaden. Det meddeler premierminister Jean Castex’ kontor søndag aften.

De nye restriktioner træder i kraft tirsdag og gælder foreløbig i to uger.

Restauranter kan holde åbent, hvis de følger et sæt skærpede sundhedsregler. Men barerne, der indtil videre har haft lov at holde åbent til klokken 22, skal lukke helt fra tirsdag.

Højere læreanstalter bliver nødt til at halvere antallet af studerende i deres lokaler. Det skriver avisen Le Figaro.

Flere tiltag vil blive fremlagt mandag, meddeler premierministerens kontor ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De nye restriktioner kommer, efter at Paris og de omkringliggende forstæder har overskredet tre tærskler, lyder det i meddelelsen fra premierministerens kontor.

Antallet af nye smittetilfælde stiger, smitten breder sig blandt de ældre, og på hospitalernes intensivafdelinger er der kommet flere coronapatienter.

– Denne tendens blev bekræftet i weekenden, meddeler Castex’ kontor.

Lørdag meldte Frankrig om næsten 17.000 nye bekræftede smittetilfælde på en enkelt dag. Det er det hidtil højeste antal, der er konstateret indenfor 24 timer, lød det ifølge Reuters fra det franske sundhedsministerium lørdag.

Søndag er der registreret 12.565 nye bekræftede smittetilfælde. 32 smittede er døde inden for det seneste døgn, viser tal fra sundhedsministeriet.

Antallet af coronatest, der er positive, er søndag steget til 8,2 procent fra 7,9 procent dagen inden, oplyser ministeriet.

/ritzau/