Harvey Weinstein møder nye voldtægtsanklager i Los Angeles

Den vanærede filmmogul Harvey Weinstein er fredag i Los Angeles blevet sigtet for seks nye punkter i forbindelse med to påståede voldtægter.

Det oplyser distriktsanklager Jackie Lacey.

Den første hændelse fandt sted mellem september 2004 og september 2005, hvor Weinstein angiveligt voldtog en kvinde på et hotel i Beverly Hills.

Den 68-årige Weinstein er også “anklaget for at have voldtaget en anden kvinde ved to forskellige lejligheder i november 2009 og november 2010”, skriver Jackie Laceys kontor i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Distriktsadvokaten nævner ikke navnene på de to kvinder eller giver yderligere oplysninger.

De seks nye anklagepunkter skal lægges oven i en allerede eksisterende række sigtelser i Los Angeles, hvor Weinstein beskyldes for enten voldtægt eller seksuelt overgreb mod i alt fem kvinder.

I forvejen afsoner Harvey Weinstein en straf på 23 års fængsel, som han blev idømt i New York i marts for seksuelt overgreb mod tidligere produktionsassistent Mimi Haley og voldtægt af skuespilleren Jessica Mann.

I alt har 100 kvinder beskyldt Weinstein for forskellige former for seksuelle overgreb – heriblandt voldtægt – over flere årtier.

Han har afvist beskyldningerne. I stedet har han sagt, at der var tale om frivillige handlinger.

I maj fortalte en kvinde blandt andet, at hun som 17-årig i 1994 var blevet overfaldet af Weinstein på et hotelværelse under en filmfestival i udlandet.

Ifølge kvinden inviterede Weinstein hende op på sit hotelværelse for at drøfte hendes mulige filmkarriere.

Her blev hun angiveligt “overfaldet, lukket inde, seksuelt mishandlet og voldtaget” af Weinstein. Efterfølgende truede han hende med, at hun aldrig ville komme til at være med i en film, hvis hun anmeldte ham.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Weinsteins bror, Bob Weinstein, Miramax og Disney er også nævnt i et af søgsmålene mod Harvey Weinstein for at have opretholdt eller medvirket til en “tavshedskultur” omkring overgreb, de kendte til eller kunne have kendt til.

/ritzau/