Biden om virussmittet Trump: Pandemien skal tages alvorligt

Præsident Donald Trumps coronavirusdiagnose viser, hvor vigtigt det er at tage pandemien alvorligt.

Det siger den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, i en kampagnetale i den amerikanske delstat Michigan fredag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig, siger Biden, er det vigtigere at bære mundbind end at være en “hård fyr”.

Udtalelserne falder, få timer efter at Joe Biden tidligere fredag blev testet negativ for coronavirus to gange.

Bidens kommentarer kan opfattes som en indirekte kritik af præsident Trump, der har nedtonet virussets dødelighed i månedsvis. Præsidenten bærer ofte ikke mundbind og holder fortsat store vælgermøder med mange mennesker og begrænset fysisk afstand.

Tidligt fredag morgen dansk tid kom det frem, at Donald Trump og førstedame Melania Trump begge er smittet med coronavirus.

Sent fredag aften oplyste talskvinde for Det Hvide Hus Kayleigh McEnany, at Trump ud fra et forsigtighedsprincip bliver flyttet til et militærhospital i Maryland, hvor han skal være de næste par dage.

Trumps smitte har sat endnu større fokus på coronavirusset med kun lidt over fire uger til præsidentvalget i USA 3. november.

Under sin tale i Michigan fredag siger Joe Biden, at ham og hans hustru, Jill Biden, beder til, at Donald og Melania Trump kommer sig hurtigt.

– Dette handler ikke om politik, siger Biden ifølge Reuters.

– Det er en kraftig påmindelse til os alle om, at vi er nødt til at tage dette virus alvorligt. Det forsvinder ikke automatisk, siger han.

Donald Trump er fredag aften lokal tid blevet fløjet fra Det Hvide Hus til militærhospitalet Walter Reed i Maryland, hvor han skal være de næste par dage.

Kayleigh McEnany oplyste tidligere fredag, at Trump har milde symptomer, mens Melania Trump har mild hoste og hovedpine.

Ifølge Joe Bidens kampagneleder, Kate Bedingfield, vil Biden-kampagnen fjerne alle negative annoncer i kølvandet på Trumps positive coronatest.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Kate Bedingfield oplyser videre, at den demokratiske præsidentkandidat fortsat vil reklamere med positive valgannoncer.

/ritzau/