Vicepræsident Mike Pence er testet negativ for coronavirus

USA’s vicepræsident, Mike Pence, er testet negativ for coronavirus, oplyser hans talsmand. Det samme er Pences kone, Karen.

Pence blev testet, efter at det blev oplyst, at præsident Donald Trump og hustruen Melania er smittet med coronavirus og derfor er gået i karantæne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Meddelelsen om at den 74-årige Trump er testet positiv, skaber forøget spænding om den allerede dramatiske og usædvanlige præsidentvalgkamp.

Det vides ikke, hvor længe præsidenten skal være i karantæne. Men ifølge USA’s Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) bør coronasmittede som udgangspunkt i ti dage være påpasselige med, hvad de foretager sig.

Pence skrev i et tweet tidligere fredag, at han sammen med sin hustru og millioner af andre amerikanere beder for, at Trump og førstedamen hurtigt kommer sig fuldstændigt.

– Gud velsigne præsident Trump og vores vidunderlige førstedame Melania, skrev Pence på Twitter.

Den første, der blev meldt syg i Trumps nærmeste kreds, var hans nærmeste rådgiver, Hope Hicks. Det skete torsdag, og tidligt fredag lokal tid udsendte Trump et tweet, hvor han fortalte, at både han og konen, Melania, var testet positive.

Både præsidentens datter, Ivanka Trump, og svigersønnen Jared Kushner, der har deres daglige gang i Det Hvide Hus, er fredag testet negativ for covid-19.

Det samme er udenrigsminister Mike Pompeo og sundhedsminister Alex Azar.

At man er testet negativ, er ikke nogen garanti for, at man ikke er smittet. Så derfor kan vicepræsidenten vente at være under intenst medicinsk opsyn i de nærmeste dage.

Hvis præsidenten er ude af stand til at udføre sit arbejde, så er det ifølge forfatningen vicepræsidenten, der midlertidigt eller permanent skal tage over som landets leder.

Det er en tilføjelse til forfatningen fra 1965, der kommer i spil. Den blev vedtaget efter mordet på præsident John F. Kennedy to år tidligere.

/ritzau/