Repræsentanternes Hus godkender milliardstor coronahjælpepakke

Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne har flertal, har torsdag godkendt en amerikansk coronahjælpepakke på 2,2 milliarder dollar svarende til næsten 14 milliarder kroner.

Pakken blev godkendt med stemmerne 214 mod 207.

18 demokrater krydsede partilinjen og stemte imod forslaget, mens republikanerne stod samlet i opposition.

– Dagens hjælpepakke er endnu en partipolitisk øvelse, som aldrig vil blive til lov, siger Abigail Spanberger, en af de demokrater, som stemte nej.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Republikanerne støtter ikke den demokratiske hjælpepakke, og eftersom partiet har flertallet i Kongressens andet kammer, Senatet, ventes den her at blive stemt ned.

Republikanerne mener, at hjælpepakken fortsat er for dyr, selv om Demokraterne flere gange siden maj har reduceret prisen.

Den republikanske præsident Donald Trumps forhandlere har foreslået en hjælpepakke på 1,6 milliarder dollar.

Ifølge Det Hvide Hus er Demokraternes 2,2 milliarder dollar store pakke useriøs.

Der har de seneste dage været forlydender om, at en aftale kunne være tæt på efter et langstrakt forhandlingsforløb, hvor de to partier tilsyneladende har stået langt fra hinanden.

Ifølge formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, fortsætter forhandlingerne med finansminister Steven Mnuchin.

Pelosi siger ifølge CNN, at det centrale spørgsmål handler mindre om, hvorvidt de kan nå frem til en aftale, og mere om, hvordan de kan formulere detaljerne i et juridisk sprog.

– Selv hvis vi nåede frem til en aftale, er intet aftalt, før alt er aftalt. Det handler om formuleringen, siger hun.

/ritzau/