Redaktør: Positiv coronatest ændrer Trumps valgkamp radikalt

Håndteringen af coronaudbruddet kommer nu til at fylde endnu mere i valgkampen i USA, efter at præsident Donald Trump er testet positiv for covid-19.

Og det er ikke til præsidentens fordel. Det vurderer Anders Agner Pedersen, som er chefredaktør for mediet Kongressen.com.

– Det er klart, at det ikke er, hvad Trump havde håbet ville ske, fordi vi kommer til at se et forøget fokus på corona.

– Og det har hele tiden været noget, som Trump ikke har haft meget lyst til at tale om. Og det er fuldstændig umuligt for ham, nu hvor han selv er testet positiv, siger Anders Agner.

Derudover betyder det, at Trump ikke kan holde vælgermøder i den kommende tid, hvilket ellers er lidt af et speciale hos præsidenten.

– Det er noget af det, som han er bedst til. At samle en masse mennesker og holde nogle store vælgermøder. Det var noget, han var god til allerede i 2016, og som han er fortsat med.

– Han kan virkelig tiltrække folk i hobetal på en måde, som Biden slet ikke kan. Det er klart, at han de næste dage ikke kan det. Og det er noget, der ændrer hans valgkampsførelse radikalt, siger Anders Agner.

Donald Trump har som konsekvens af smitten blandt andet aflyst en kommende kampagnetur til delstaten Florida.

Florida er en af de vigtigste svingstater i kampen for at blive præsident.

Den positive coronatest kommer en måneds tid før præsidentvalget i USA, som ligger 3. november. I valgkampen har coronavirus og præsidentens håndtering af udbruddet fyldt meget.

Det var blandt andet på dagsordenen, da Trump og Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, natten til onsdag mødtes til en præsidentdebat.

Joe Biden har kritiseret Trump i hårde vendinger for håndteringen af coronaudbruddet i USA.

Men Biden vil ifølge Anders Agner Pedersen holde lav profil, hvad angår præsidentens positive coronatest. Biden vil ønske Trump god bedring og ellers holde fokus på egen sti, lyder chefredaktørens vurdering.

Donald Trumps kone, Melania, er også testet positiv for coronavirus.

/ritzau/