Coronasmittede Trump flyttes til hospital de næste dage

USA’s præsident, Donald Trump, der er blevet testet positiv for coronavirus, flyttes til et militærhospital uden for Washington de næste par dage.

Herfra vil han fortsætte sit arbejde.

Det oplyser Kayleigh McEnany, der er talskvinde for Det Hvide Hus.

– Ud fra et forsigtighedsprincip og efter anbefaling fra sine læger og medicinske eksperter vil præsidenten arbejde fra præsidentkontoret på Walter Reed (militærhospitalet, red.) de kommende dage, siger Kayleigh McEnany i en meddelelse.

Hun fortæller videre, at præsidenten har milde symptomer. Ifølge en unavngiven kilde har Trump en mild feber.

Den 74-årige præsident bliver flyttet til en særlig stue på Walter Reed National Military Medical Center i Bethesda, Maryland.

Nyheden om præsidentens indlæggelse kommer, kort efter at Trumps læge i en erklæring har oplyst, at præsidenten er “træt”, men “ved godt mod”.

I erklæringen lød det videre, at Trump for en sikkerheds skyld var blevet behandlet med en enkelt dosis antistofcocktail, der fortsat er under udvikling.

Antistofcocktailen fra biotekvirksomheden Regeneron menes at kunne bekæmpe virusset.

Midlet består af en slags kopier af de antistoffer, som personer, der har været smittet med coronavirus, danner i kroppen. Behandlingen testes på coronapatienter tidligt i sygdomsforløbet.

Der er indtil videre meget sparsom data på, om behandlingen har en effekt på coronapatienter.

Tidligt fredag morgen dansk tid kom det frem, at Donald Trump og førstedame Melania Trump begge var blevet smittet med coronavirus.

Fredag aften dansk tid lyder det, at Melania Trump fortsat har det godt, men har mild hoste og hovedpine.

Resten af familien har det godt og er blevet testet negativ for coronavirus, lyder det i erklæringen.

/ritzau/Reuters