Belgisk kvinde vinder retten til at kalde sig prinsesse

En belgisk kvinde har vundet et opgør i retten om at blive anerkendt som prinsesse – som datter af den tidligere kong Albert II.

Det bekræfter advokat Alain Berenboom, som har repræsenteret kong Albert II i sagen, til den belgiske tv-kanal RTBF.

I adskillige år afviste den tidligere belgiske konge, at han kunne være far til den i dag 52-årige Delphine Boël, der har levet som kunstner og skulptør.

Men torsdag kan hun kalde sig Delphine Saxe-Cobourg, efter at en appeldomstol har bekræftet resultatet af en dna-prøve, siger advokaten.

– Domstolen bekræftede, at kong Albert II er hendes far, siger Delphine Boëls advokat, Marc Uyttendaele.

– Hun vil derfor for fremtiden bære tilnavnet Saxe-Cobourg. Hendes anden anmodning om, at hun bliver behandlet på lige fod med sine brødre og søstre, blev også bevilget, siger advokaten.

Delphine Boël vil holde et pressemøde mandag 5. oktober sammen med sin advokat. I en skriftlig udtalelse fra advokaterne siger hun torsdag:

– En sejr i retten kan aldrig erstatte en fars kærlighed. Men det kan give en følelse af retfærdighed, som forstærkes af, at andre børn, som har været igennem noget lignende, kan finde styrken til at gøre noget ved det.

Albert II, der var konge i Belgien fra 1993 til 2013, havde som yngre et forhold uden for ægteskabet til Delphine Boëls mor.

Historien om den uønskede datter kom frem i belgiske medier i 1999. Senere har Delphine Boël fortalt sin historie mange gange, og hun har længe været en kendt person i Belgien.

Kong Albert nægtede at acceptere Boëls krav om en dna-test. Men sidste år kom han på andre tanker, da en appeldomstol afgjorde, at han skulle betale 5000 euro i dagbøder, for hver dag han nægtede at lade testen udføre.

Det svarer til 37.200 danske kroner om dagen.

I januar erkendte kongen, efter at dna-testen havde afsløret det, at han var far til Delphine Boël. Men han ville fortsat ikke imødekomme hendes øvrige krav om, at hun ville behandles som sine søskende.

Det er den sag, som den belgiske domstol torsdag har afgjort.

Albert abdicerede i 2013, hvor han overlod tronen til sin søn Philippe.

/ritzau/