Kampe om Nagorno-Karabakh fortsætter med tungt artilleri

Kampene mellem armenske separatister og aserbajdsjanske soldater fortsætter mandag morgen.

I løbet af natten til mandag er yderligere 15 soldater fra en enklave i den omstridte region Nagorno-Karabakh blevet dræbt.

Det oplyser myndigheder i enklaven ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Meldingen kommer, efter at der udbrød voldsomme kampe søndag. Her meldtes mindst 16 soldater dræbt, mens yderligere omkring 100 blev såret.

Også flere civile blev dræbt under søndagens kampe.

Kampene har udløst dyb bekymring i det internationale samfund. Både EU, Rusland og Tyrkiet opfordrede søndag de stridende parter til at lægge våbnene med det samme.

Den opfordring er tilsyneladende blevet ignoreret. Mandag morgen benyttes der ifølge Reuters tungt artilleri på begge sider af frontlinjen.

Begge sider forbereder sig tilsyneladende på en decideret krig. Således erklærede den armenske enklave søndag militær undtagelsestilstand. Samtidig beordrede den mobilisering af alle mænd over 18 år.

Også styret i Aserbajdsjan har erklæret militær undtagelsestilstand.

Styret meddelte søndag, at aserbajdsjanske soldater har taget kontrol over syv landsbyer i regionen.

De meldinger blev først afvist af den armenske enklave. Senere bekræftede enklaven dog, at den havde “mistet nogle positioner”.

Mens Rusland og EU var blandt de første til at fordømme kamphandlingerne i regionen, meldte også USA sig på banen senere søndag.

– Vi ser på det med stor alvor. Vi har en masse gode relationer i regionen. Lad os se, om vi kan stoppe det, sagde præsident Donald Trump på et pressemøde.

/ritzau/