16 soldater er dræbt og 100 andre såret i Aserbajdsjan

16 soldater fra Nagorno-Karabakh er blevet dræbt, og over 100 andre er blevet såret under kampe med styrker fra Aserbajdsjan, oplyser myndigheder i enklaven søndag.

– I henhold til foreløbige oplysninger er 16 soldater fra Nagorno-Karabakh blevet dræbt, og over 100 er blevet såret, siden kampene brød ud, siger forsvarsministeriet i regionen.

Kampene fandt sted søndag, og de skaber bekymringer for en destabilisering af det sydlige Kaukasus.

Kreml oplyser i en presseerklæring, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, har drøftet krisen med Armeniens premierminister, Nikol Pasjinian.

– Det er vigtigt ikke at tillade en yderligere optrapning af konflikten, og det er nødvendigt at stoppe militære handlinger, hedder det i erklæringen fra den russiske ledelse.

Der blev tidligere søndag meldt om civile dræbte i både Baku og Jerevan.

Kampene brød ud mellem armenske separatister i Nagorno-Karabakh og regeringsstyrker fra Aserbajdsjan. To militærhelikoptere fra Aserbajdsjan er blevet skudt ned.

Den armenske premierminister, Nikol Pasjinian, har erklæret militær undtagelsestilstand. Også i Aserbajdsjan har parlamentet erklæret militær undtagelsestilstand.

Konflikten i Nagorno-Karabakh i det sydvestlige Aserbajdsjan har ulmet i over 30 år. Nagorno-Karabakh var tidligere en del af Aserbajdsjan, men er hovedsageligt bosat af armeniere, der har løsrevet sig og sluttet sig til Armenien.

Konflikten har skabt stærke spændinger mellem Rusland og Tyrkiet. Armenien støttes af Rusland, mens Aserbajdsjan støttes af Tyrkiet.

/ritzau/Reuters