Coronalæger er blandt verdens 100 mest indflydelsesrige i år

Hvert år kårer Time Magazine årets 100 mest indflydelsesrige personer. Listen for 2020, som onsdag er blevet offentliggjort, skiller sig ud ved at rumme rekordmange mindre kendte navne.

Det globale udbrud af covid-19 har præget verden i 2020 i så høj grad, at listen nu rummer flere læger, sygeplejersker og videnskabsfolk end nogensinde før.

Det skriver Time Magazine i magasinets leder.

– Mens man stadig kan finde folk, som har magt i traditionel forstand, såsom regeringsledere, direktører og folk i underholdningsbranchen, så inkluderer listen i år ekstraordinært mange mindre kendte personer, som har grebet øjeblikket til at redde liv, opbygge bevægelser, opmuntre og forbedre verden, skriver magasinet.

Der er således rekordmange læger, sygeplejersker og forskere på listen.

Eksempelvis den tyske specialist i infektionssygdomme Camilla Rothe, som var med til at dokumentere, at coronavirus kan smitte fra personer, der ikke udviser symptomer.

Sygeplejersken Amy O’Sullyvan fra New York er også kåret som en af verdens 100 mest indflydelsesrige.

Hun behandlede den første coronapatient, der døde af virusset i delstaten. Efterfølgende blev hun selv smittet, men allerede efter få uger var hun tilbage for at behandle covid-19-patienter.

Også Anthony Fauci, USA’s toprådgiver om covid-19, er kåret som en af verdens mest indflydelsesrige personer.

/ritzau/