Demokraters håb om at udsætte dommerudnævnelse svinder

Det Demokratiske Parti har gjort det klart, at det ønsker, at udpegningen af en ny amerikansk højesteretsdommer skal vente til efter præsidentvalget i november.

Men mandag lokal tid led partiets forhåbninger om, at Senatet kan forpurre præsident Donald Trumps forsøg på hurtigt at få udpeget en kandidat et knæk.

Her signalerede to republikanske senatorer – Chuck Grassley og Cory Gardner – nemlig, at de støtter en hurtig nominering af en kandidat, som Trump ventes at indstille lørdag.

Dommer Ruth Bader Ginsburg døde sidste uge. Derfor er den en plads ledig i USA’s Højesteret.

To andre republikanske senatorer har allerede tilkendegivet, at de er imod, at Senatet går videre med en Trump-udpeget kandidat inden valget.

Men det vil kræve, at mindst fire republikanske senatorer går imod partilinjen, hvis Demokraterne skal lykkes med at blokere for en kandidat. Det skyldes, at Republikanerne har et flertal på 53-47 i Senatet.

Her havde flere peget på, at Cory Gardner – som står over for en hård kamp om genvalg i Colorado – kunne være en af dem, der ville gå imod Trump.

Men det er der ikke meget, der tyder på, efter at han natten til tirsdag kom med en udtalelse.

– Jeg vil fortsat støtte nominerede, der vil beskytte forfatningen, ikke bruger deres position aktivistisk og værner om loven, siger Gardner.

– Skulle der komme en kvalificeret nomineret, som lever op til disse kriterier, vil jeg stemme for.

/ritzau/Reuters