280 personer evakueres fra grundstødt færge i Finland

Færgen “Amorella” fra selskabet Viking Line er gået på grund ved Ålandsøerne på sin tur fra den finske by Turku til den svenske hovedstad, Stockholm.

De omkring 280 mennesker om bord på færgen er stimlet sammen på dækket, hvor de er iført redningsveste, og finsk redningspersonale er søndag eftermiddag ved at forberede at evakuere dem.

Passageren Mikael Gustafsson siger klokken 14.20 til den finske avis Hufvudstadsbladet, at der er givet besked om, at alle “ekstra personer” på færgen skal evakueres.

Passageren Eva Vaihinen beretter over for den svenske avis Expressen, at der hørtes en høj, skurrende lyd, da færgen gik på grund.

– I starten var det lidt uroligt, fordi alarmen gik i gang, og der var en del, der var ret bange. Men nu er alle rolige og venter, siger hun.

Ingen er kommet til skade under grundstødningen, der ifølge Hufvudstadsbladet skete omkring klokken 11.50 dansk tid.

Det er stadig uklart, hvordan ulykken er fundet sted, men Viking Lines’ informationschef, Eleonora Hansi, bekræfter i en mail til TT, at færgen er gået på grund.

Svensk beredskab har tilbudt hjælp. Men eftersom uheldet er sket i finsk farvand, er det de finske myndigheder, der står for indsatsen.

– Det er Finland, der leder indsatsen. Vi har tilbudt ressourcer, men vi har ikke fået nogen anmodning endnu.

– Vi har en redningshelikopter på standby, og kystvagtens overvågningsfly er også tilgængeligt, siger Daniel Lindblad fra den svenske sø- og flyredningscentral.

Eleonora Hansi fortæller til mediet svt.se, at der er tale om en af de færger, der normalt sejler mellem Finland og Sverige.

På grund af coronapandemien sejler færgen med et kraftigt reduceret antal passagerer. Normalt huser færgen gerne et par tusinde passagerer.

/ritzau/