Danmark og USA fordømmer internetnedlukning i Hviderusland

29 lande, herunder Danmark, USA og Tyskland, fordømmer, at regeringen i Hviderusland efter alt at dømme står bag delvise og totale nedlukninger af internettet i landet i kølvandet på det “bedrageriske” valg i august.

Det fremgår af en fælles erklæring, som er offentliggjort på det amerikanske udenrigsministeriums hjemmeside.

– Nedlukninger og blokeringer og filtrering af tjenester begrænser uberettiget retten til at forsamles fredeligt, foreningsfrihed og ytringsfrihed, står der i erklæringen.

– Regeringer bør ikke blokere for eller forstyrre internetforbindelser, da nedlukninger ofte underminerer menneskerettigheder og fundamentale friheder.

Underskriverne af erklæringen tæller regeringerne i USA, Australien, Østrig, Belgien, Bulgarien, Canada, Cypern, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Island, Irland, Japan, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Holland, Norge, Polen, Slovenien, Sverige, Schweiz, Storbritannien og Ukraine.

/ritzau/