USA er klar med detaljer om hackerangreb relateret til Kina

Det amerikanske justitsministerium vil onsdag offentliggøre oplysninger om anholdelser i forbindelse med hackerangreb knyttet til den kinesiske regering.

Det oplyser ministeriet i en erklæring tirsdag lokal tid.

Justitsministeriet er klar til at offentliggøre “anklagepunkter og anholdelser relateret til en kampagne omhandlende computerindtrængen knyttet til den kinesiske regering”, står der ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fungerende justitsminister Jeffrey Rosen, fungerede FBI-direktør David Bowdich og andre embedsmænd vil deltage i onsdagens pressemøde, der finder sted klokken 11.00 lokal tid – 17.00 dansk tid.

Justitsministeriet giver ikke yderligere oplysninger.

I august sagde den nationale sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus, Robert O’Brien, at hackere med tilknytning til den kinesiske regering har gået målrettet efter amerikanske valginstanser forud for præsidentvalget i USA 3. november.

– Kina har, ligesom Rusland og Iran, beskæftiget sig med cyberangreb og phishing og den slags ting i forbindelse med vores valginfrastruktur og hjemmesider, sagde Robert O’Brien til tv-stationen CBS.

Phishing er en metode, hvor ukendte bagmænd forsøger at “fiske” efter fortrolige personoplysninger eller lokke penge ud af folk.

Robert O’Brien tilføjede, at Kina “uden tvivl forsøger at få adgang til udenrigsministerens hjemmesider”.

– Målet er at se præsidenten tabe, sagde han med henvisning til præsident Donald Trump.

Kina har gentagne gange afvist påstandene fra den amerikanske regering, om at landet hacker amerikanske virksomheder, politikere og regeringsinstanser.

/ritzau/