Israel beskyder Gaza efter raketangreb over grænsen

Et israelsk fly har tidligt onsdag morgen indledt et raketangreb i Gaza. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge vidner er en træningsbase, der er ledet af den militante gruppe Hamas, blevet ramt i angrebet. Det fremgår ikke, om der er sårede.

Angrebet sker, ikke engang et døgn efter at Israel underskrev aftaler om diplomatiske forbindelser med De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain. Med aftalerne anerkender de to golfstater den jødiske stat.

Aftalerne er kommet i stand efter mægling fra USA’s præsident, Donald Trump, og hans administration. De blev underskrevet ved en ceremoni i Det Hvide Hus tirsdag.

Både Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Donald Trump opfatter det som fredsaftaler.

Men aftalerne falder ikke i god jord hos flere palæstinensere. De mener, at aftalerne truer det arabiske sammenhold mod Israel.

Den palæstinensiske selvstyreformand, Mahmoud Abbas, har betegnet tirsdagens underskrivelse af aftalerne med golfstaterne som “en sort dag”.

Aftalen er heller ikke faldet i god jord hos Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (PLO), der har beskyldt parterne for at “forråde den palæstinensiske sag”.

Også Hamas fordømmer aftalen.

Kort inden underskrifterne blev sat på papiret i Washington D.C., var der et raketangreb fra Gaza ind over Israel.

Sidenhen er der ifølge nyhedsbureauet AFP kommet meldinger om, at mindst to mennesker blev såret i et angreb, som ramte i den sydlige del af Israel.

/ritzau/