Russisk politiker har lagt foto ud fra sin hospitalsseng

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj har lagt et foto ud på Instagram, hvor han sidder op i sengen.

Han siger, at han nu er i stand til at trække vejret selv uden at få ilt. Navalnyj er indlagt på et hospital i Berlin efter at være blevet udsat for nervegiften Novitsjok.

Fotografiet viser Navalnyj siddende i hospitalssengen og se mod kameraet, mens han bliver støttet på armen af sin kone Julia. Parrets to børn ser til.

– Han er for øjeblikket i gang med bevægelsesøvelser og er i stand til at forlade sin seng i korte perioder, hed det mandag i en erklæring fra hospitalet Charité.

Den tyske regering oplyste mandag, at laboratorier i Sverige og Frankrig har bekræftet et tysk militærhospitals oplysning om, at det er nervegiften Novitsjok, der er brugt mod Navalnyj.

Dermed bør Ruslands kritik af Tyskland høre op i denne sag, siger den tyske udenrigsminister, Heiko Maas.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, har bedt om en god forklaring fra den russiske regering, som tilbageviser enhver skyld.

The New York Times citerer tirsdag en embedsmand fra de tyske sikkerhedstjenester for, at Navalny har talt med en tysk statsanklager om attentatforsøget mod ham. Han siger, at han ønsker at vende tilbage til Rusland så hurtigt som muligt.

Navalnyj blev alvorligt syg under et besøg i Sibirien 20. august. Han blev først indlagt på et sygehus i Omsk, men lægerne der var ikke i stand til at fastslå, hvad han fejlede.

Efter internationalt pres blev den russiske oppositionsleder fløjet til Berlin og indlagt på det anerkendte Charité-sygehus. Her er han stadig under behandling.

Den russiske regering nægter ethvert kendskab til forgiftningen af den fremtrædende Putin-kritiker.

/ritzau/AFP