Græsk leder lover permanent asylcenter efter nedbrændt lejr

Grækenland vil opføre et permanent asylcenter på øen Lesbos, efter at tusindvis af Moria-flygtningelejrens beboere blev gjort hjemløse under en storbrand i sidste uge.

Det siger den græske premierminister, Kyriakos Mitsotakis, søndag. Han opfordrer samtidig til, at Europa involverer sig i situationen.

Hidtil er forsøg på hurtigt at opbygge en erstatningslejr blevet blokeret af de lokale myndigheder, som ikke længere vil have migranterne på Lesbos.

Mitsotakis siger, at opførelsen af et nyt asylcenter vil være en chance for at nulstille politikken bag håndteringen af migranter.

– Vi vil vende det her problem til en ny mulighed. Europa bør være meget mere involveret i håndteringen af det nye center, uanset hvad vi endeligt beslutter, at der skal ske, siger Mitsotaki.

Siden branden har tusindvis af asylansøgere sovet på gader eller i døråbninger. Flere af dem har demonstreret mod nye centre og kræver at blive bosat væk fra den græske ø. Men dette krav vil premierministeren imidlertid ikke imødekomme.

– Jeg kan med sikkerhed sige, at det vil blive et permanent center, og den besked vil jeg sende i alle retninger, siger Mitsotakis søndag.

/ritzau/Reuters