Australiens virushotspot har laveste smittetal i månedsvis

Australiens næstmest folkerige delstat Victoria har mandag registreret syv nye dødsfald og 35 nye smittede i løbet af de seneste 24 timer.

Det er det laveste antal smittede siden slutningen af juni. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fra mandag har delstatens hovedstad, Melbourne, lempet nogle af coronarestriktionerne en smule. Blandt andet er udgangsforbuddet forkortet med en time over natten, og folk er i stand til at bruge to timer ude i løbet af dagen i stedet for en time.

Melbourne, der er Australiens næststørste by, blev underlagt hårde coronarestriktioner i begyndelsen af august. Det skete efter Victoria havde registreret mere end 700 smittetilfælde i løbet af et enkelt døgn.

Victoria er Australiens epicenter for smitte, og delstaten står for 75 procent af Australiens smittetal og 90 procent af landets dødsfald. Det skriver BBC.

Samlet har Australien registreret 26.686 smittede og 817 coronarelaterede dødsfald, viser tal fra Johns Hopkins University.

I weekenden har borgere i Melbourne trodset forsamlingsforbuddet og demonstreret for anden weekend i træk mod de hårde coronarestriktioner.

I den forbindelse har politiet anholdt 74 personer.

Politiet melder, at mange af demonstranterne var aggressive og viste truende adfærd mod betjentene.

/ritzau/