EU indkalder til ekstramøde med briterne om brexit-lov

EU-Kommissionen indkalder til et ekstraordinært møde i en særlig komité, der er etableret mellem EU og Storbritannien for at håndtere briternes EU-exit.

Indkaldelsen skyldes EU’s bekymring over, at briterne onsdag med en ny lov vil ændre i den udtrædelsesaftale, der blev indgået i oktober sidste år.

– Som det ser ud nu, vil det bedste være at indkalde til et ekstraordinært møde i komitéen. Så kan vores britiske kolleger give os forsikringer om, at aftalen bliver fulgt og rettidigt implementeret, siger EU-kommissær Maros Sefcovic.

Sefcovic fortæller, at han tirsdag talte med den britiske regeringsminister Micheal Gove. Her gav Sefcovic udtryk for EU’s “stærke bekymring”.

Loven, som den britiske regering vil fremlægge onsdag, omhandler en protokol om Nordirland i udtrædelsesaftalen.

Her vil briterne ifølge avisen Financial Times foretage ændringer i forhold til det, der blev aftalt i udtrædelsesaftalen. Den britiske premierminister, Boris Johnson, underskrev aftalen sidste år.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, “vil reagere” senere onsdag, så snart Kommissionen ved, hvad der står i den britiske lov.

/ritzau/