Sverige registrerer rekordfå coronasmittede blandt testede

Sverige har registreret en rekordlav andel coronasmittede blandt de testede i landet den seneste uge. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

1,2 procent af dem, der den seneste uge blev testet for coronavirus i Sverige, har fået svar retur om, at de er smittede.

Det er den laveste andel, siden pandemien ramte Sverige. I de værste uger i foråret lød andelen på 19 procent.

Tallet skal dog ses i sammenhæng med, at Sverige den seneste uge også har testet rekordmange – over 120.000 personer. Heraf har omkring 1300 været smittede.

Sverige har under coronapandemien fået stor opmærksomhed fra hele verden på grund af landets alternative håndtering af virusudbruddet.

Mens store dele af verden lukkede meget af samfundet ned, holdt Sverige i højere grad samfundet åbent. I stedet anbefalede myndighederne svenskerne til at tage det personlige ansvar på sig ved at holde afstand og sikre god hygiejne.

Strategien fik dog efterfølgende hård kritik både fra ind- og udland, da antallet af døde med coronavirus begyndte at stige markant i Sverige.

Flere end 5800 personer er registreret døde med virusset i Sverige. Det er langt flere døde per indbygger sammenlignet med de skandinaviske nabolande.

/ritzau/