Antallet af coronasmittede overstiger 26 millioner globalt

Verden har torsdag rundet 26 millioner bekræftede tilfælde af coronavirus. Det viser en løbende optælling fra Johns Hopkins University.

Det er fire dage siden, at antallet af bekræftede smittetilfælde rundede 25 millioner.

USA er det land i verden, der i absolutte tal har registreret flest smittede, siden pandemien brød ud. Flere end 6,1 million mennesker er blevet testet positive for virusset i USA.

Dernæst kommer Brasilien, der tegner sig for næsten fire millioner af verdens bekræftede smittetilfælde.

Indien følger lige efter med lidt under 3,9 millioner bekræftede smittede.

Der er sket en rekordhøj stigning i antallet af coronasmittede i Indien i det seneste døgn, viser data fra landets regering. Stigningen på 83.883 på 24 timer er den højeste stigning på et enkelt døgn overhovedet siden pandemiens begyndelse.

Med den markante stigning er Indien tæt på at overtage Brasiliens plads som det land, der har næstflest smittede efter USA.

Indien er verdens mest befolkede land efter Kina. Dødeligheden af coronavirus i Indien er til gengæld blandt de laveste i verden – på 1,76 procent mod et globalt gennemsnit på 3,3 procent.

Indien har i betydelig grad optrappet antallet af coronatest. På en enkelt dag blev der foretaget 1,17 millioner test. I alt er der foretaget 45,5 millioner test, viser tal fra sundhedsministeriet i New Delhi.

Mange af de nye smittetilfælde er registreret i landområder, men også storbyer som hovedstaden Delhi har registret betydelige stigninger i antallet af smittetilfælde i de seneste dage.

/ritzau/dpa