Smittetilfælde breder sig i Midtvesten i USA

Flere amerikanske delstater i Midtvesten melder torsdag om det højeste antal nye smittetilfælde siden pandemiens begyndelse.

Det sker, samtidig med at USA’s samlede virusdødsfald torsdag har passeret 180.000, og sundhedsmyndigheder advarer om en mulig ny smittebølge i forbindelse med åbning af skoler.

Overordnet er smitten aftagende i USA. Antallet af nye smittetilfælde, dødsfald og hospitalsindlæggelser er alle nedadgående.

Men i Midtvesten er der tegn på nye hotspots.

Iowa, Minnesota, North Dakota og South Dakota har alle registreret den hidtil største stigning af nye tilfælde det seneste døgn.

Allerede i begyndelsen af august var der tegn på, at smitten var ved at brede sig fra delstaterne i det såkaldte solskinsbælte – heriblandt Californien, Florida og Texas – og videre mod Midtvesten.

Det sagde dr. Deborah Birx, der er en del af Det Hvide Hus’ særlige indsatsteam mod coronapandemien, på et pressemøde 1. august.

North Dakota melder om 330 nye smittede torsdag, mens nabostaten South Dakota har registreret 623 nye tilfælde, Iowa 1288 og Minnesota 1154.

Det er det højeste antal i løbet af 24 timer under pandemien i de fire stater. Også i Illinois er kurven over smittetilfælde begyndt at stige.

I South Dakota er antallet af smittede taget til, efter at et årligt motorcykeltræf tiltrak over 365.000 personer fra hele USA til byen Sturgis fra den 7. til den 16. august.

Samlet har USA haft over 5,8 millioner bekræftede smittetilfælde siden udbruddets start. Det er det højeste i verden, som tilfældet også er med USA’s dødstal.

I forhold til befolkningens størrelse rangerer USA på en 12.-plads i verden med 54 dødsfald per 100.000 personer, og som nummer ti for smittetilfælde med 1774 for hver 100.000 indbyggere.

/ritzau/Reuters