Hundredtusindvis bliver evakueret forud for orkan i Texas

Flere hundredtusindvis af amerikanerne i delstaterne Texas og Louisiana bliver beordret til evakuering, da orkanen Laura forventes at tage til i styrke til en større orkan.

Orkanen forventes at medføre en “livstruende stormbølge”, der kan forårsage “katastrofal skade” på dele af Den Mexicanske Golf centreret omkring grænseområdet mellem Texas og Louisiana. Det melder USA’s Nationale Orkancenter (NHC) ifølge nyhedsbureauet dpa.

Orkanen har krævet 24 liv i Caribien og forventes at ramme Den Mexicanske Golf onsdag aften lokal tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

Orkanen kan desuden forårsage oversvømmelser og bølger op til tre meter, der potentielt kan trænge 50 kilometer ind i landet og forårsage ødelæggelser.

– Borgere i Texas bør hurtigst muligt forberede sig på denne storm og orkanen Laura og tage øjeblikkelig handling for at holde sig selv og sine kære i sikkerhed, melder Texas-guvernør Greg Abbott tirsdag.

Flere nødcentre er åbnet tirsdag i Texas, hvor der samtidig skal tages højde for sundhedsanbefalinger på grund af coronapandemien.

– Covid-19 vil stadig være i Texas under orkanen, siger Abbott ifølge AFP.

Guvernøren anbefaler borgere, der har mulighed for det, at søge tilflugt på hoteller eller moteller, så de kan “isolere sig fra andre”.

/ritzau/