IFO: Genopretning af tysk økonomi er fortsat skrøbelig

Genopretningen af Tysklands økonomi efter coronaviruspandemien er fortsat skrøbelig, selv om der ventes stadig bedring efter det værste tilbagefald nogensinde i andet kvartal.

Ifo-indekset, som hver måned undersøger stemningen i tusindvis af tyske virksomheder, siger, at der var en mere positiv stemning i august end ventet.

Instituttets erhvervstillidsindeks steg til 92,6 fra 90,4 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 92,1 ifølge Bloomberg.

Ifo-økonomen Klaus Wohlrabe siger, at “vi er endnu ikke nået tilbage til niveauet før krisen”.

Wohlrabe tilføjer, at “den anden bølge med coronavirus viser, at vi stadig ikke er fri af krisen”.

Det tyske Ifo-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

Den tyske økonomi havde i andet kvartal lidt mere momentum, end økonomerne havde ventet. Det viser endelige tal fra det statslige tyske statistikbureau tirsdag.

Målt i forhold til kvartalet før skrumpede økonomien 9,7 procent ifølge sæsonjusterede tal.

Set i forhold til samme kvartal året før var der tale om en sammentrækning på 11,3 procent i det tyske bruttonationalprodukt (bnp).

Wohlrabe siger, at Tysklands økonomi i årets tredje kvartal kan få en tilvækst på op mod syv procent i forhold til andet kvartal. Men han siger, at nye smitteudbrud kan undergrave denne udvikling.

Den tyske forbundsregering venter, at landets bruttonationalprodukt falder med 6,3 procent.

/ritzau/Reuters