Fremtrædende Trump-rådgiver forlader Det Hvide Hus

Rådgiver i Det Hvide Hus Kellyanne Conway vil forlade Trump-administrationen i slutningen af august.

Det oplyser hun søndag lokal tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hun siger, at hun vil til at fokusere mere på sin familie.

– Jeg kommer til at foretage en overgang fra Det Hvide Hus i slutningen af denne måned, siger hun i en meddelelse ifølge Reuters.

Conway blev i sommeren 2016 udpeget som kampagnechef for Trump op til præsidentvalget i november.

Hun har siden været en af hans nærmeste rådgivere og en fremtrædende skikkelse, som hyppigt har forklaret om Trumps politik under pressemøder.

På noget opsigtsvækkende vis har Conways mand, den republikanske advokat George Conway, samtidig været en udtalt kritiker af Trump.

Han var blandt andet med til at opfordre til en rigsretssag mod præsidenten og har ifølge Reuters tidligere kaldt Trump “psykisk syg”.

53-årige Kellyanne Conway skal ifølge planen tale ved denne uges republikanske konvent. Men det står ikke klart, om det fortsat kommer til at ske.

Hun vil endnu ikke melde noget ud om sine fremtidsplaner.

– Dette er fuldstændig mit valg og ønske, siger Conway ifølge The Hill søndag om beslutningen.

– Med tiden vil jeg annoncere mine fremtidsplaner. Lige nu – og for mine elskede børn – så bliver det mindre drama, mere mor.

Conway var som kampagnechef den første kvinde i spidsen for en succesfuld præsidentvalgkamp.

Hun har for nylig også haft en finger med i spillet, da Trump valgte at genoptage sine coronavirusbriefinger.

De genoptagne briefinger har ifølge Reuters fået en del af æren for, at Trumps store fald i meningsmålingerne foreløbig lader til at være stoppet.

Hendes mand, George Conway, melder samtidig på Twitter, at også han vil fokusere mere på familien. Derfor træder han tilbage fra sit engagement i gruppen Lincoln Project, der arbejder imod Trump som præsident.

Conway-parrets udmeldinger kommer, dagen efter at deres 15-årige datter i en række tweets bad om emancipation – eller frigørelse – fra sine forældre. Hun er tidligere på sociale medier gået stærkt imod sine forældre og deres holdninger.

/ritzau/