Forhandler er håbefuld efter dialog med kupmagere i Mali

En vestafrikansk delegation er “meget håbefuld” efter et møde med Malis militærjunta og landets afsatte præsident lørdag.

Lederen af delegationen fra Det Vestafrikanske Økonomiske Fællesskab (Ecowas), den tidligere nigerianske præsident Goodluck Jonathan, siger, at den tilbageholdte præsident Ibrahim Boubacar Keïta har det godt.

– Vi så ham. Han har det helt fint, siger Goodluck Jonathan, der tidligere lørdag mødtes med de soldater, der tirsdag tog magten i landet ved et militærkup mod præsidenten, herunder oberst Assimi Goita.

Goita har erklæret sig selv for leder af en militærkomité ved navn Den Nationale Komité for Frelse af Folket, der er oprettet til at lede Mali efter kuppet.

Ifølge Goodluck Jonathan går forhandlingerne med soldaterne godt. Han siger, at han er “meget håbefuld”.

Oprørssoldater væltede tirsdag præsident Keïta og regeringen i Mali. Kuppet er endnu et hårdt slag for landet, der i forvejen kæmper med et brutalt islamistisk oprør og en udbredt offentlig utilfredshed med regeringen.

Malis nabolande har opfordret soldaterne til at genindsætte præsident Ibrahim Boubacar Keïta.

/ritzau/AFP