800.000 coronasmittede er døde globalt

Antallet af dødsfald blandt coronasmittede er lørdag nået op på 800.000 på verdensplan.

Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University.

USA har registreret mere end hvert femte dødsfald i verden, der forbindes med coronavirus. I alt har USA registreret 175.429 dødsfald blandt personer med covid-19, som coronasygdommen hedder.

Dernæst kommer Brasilien med 113.358 coronarelaterede dødsfald.

Sammen med Mexico, der har knap 60.000 dødsfald, og Indien, der har registreret næsten 56.000 dødsfald blandt de coronasmittede, tegner USA og Brasilien sig for over halvdelen af verdens samlede coronadødsfald.

Der er konstateret næsten 23 millioner smittetilfælde i verdens lande og territorier. Lørdag eftermiddag lyder opgørelsen mere præcist på 22.984.824 bekræftede smittetilfælde i verden.

Det reelle antal smittede menes at være langt højere. Men der er stor forskel på, hvor mange coronatest de enkelte lande udfører.

USA har bekræftet lidt over 5,6 millioner smittetilfælde, mens Brasilien officielt har lidt over 3,5 millioner tilfælde.

I mange lande i Europa er der de seneste uger registreret bekymrende stigninger i antallet af smittede.

Lørdag er antallet af nye smittetilfælde i Tyskland nået op over 2000 på et døgn. Det er det højeste niveau siden april, skriver nyhedsbureauet AFP.

Tyske myndigheder mener, at det kan skyldes, at et stort antal tyskere vender hjem fra ferie og bringer virusset med sig hjem. Sundhedseksperter siger imidlertid, at stigningen også kan skyldes, at man nu tester flere mennesker.

Det nye coronavirus blev første gang opdaget i Kina omkring nytår.

/ritzau/